~

Εταιρικό Προφίλ

Η ιστορία της εταιρείας μας…

 

Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 1890 στην Θεσσαλονίκη, με αντικείμενο τις αντιπροσωπείες – εισαγωγές αιθέριων ελαίων, αρωμάτων τροφίμων, ποτοποιίας, σαπωνοποιίας, ζαχαροπλαστικής και καλλυντικών. Παράλληλα είχε άδεια ποτοποιίας και παρήγαγε διάφορα αλκοολούχα ποτά, κυρίως ούζο και κονιάκ. Ανάμεσα σ’ αυτά ήταν και το περίφημο ούζο «ΑΜΑΡΙΛΙΟ» διάσημο από τότε στη Θεσσαλονίκη. Από το 1940-41 η έδρα μεταφέρθηκε στην οδό Σοφοκλέους 53. Τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια η εταιρεία στεγάζεται στην οδό Ηπείρου 34 στην Αθήνα σε ιδιόκτητο κατάστημα και αποθήκες.

Σήμερα η εταιρεία εκπροσωπείται από την τέταρτη γενιά της οικογένειας Αμαρίλιο (Δαυίδ και Ιησούα-Σάλβο Σ. Αμαρίλιο).

Ο Δρ Δαυίδ Σ. Αμαρίλιο έχει πτυχίο Χημικού από το Εθνικό και Καποδιστρικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διδακτορικό από το ίδιο Πανεπιστήμιο (εκπονηθέν στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος») ενώ έχει και δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Ο Ιησούα-Σάλβο Σ. Αμαρίλιο έχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από την Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών στην Αθήνα (ΑΣΟΕΕ) και MSc από το University of Strathclyde στην Σκωτία

Αντικείμενο των εργασιών σήμερα είναι:

• Παρασκευή, συσκευασία και εμπορία έτοιμων προϊόντων καλλυντικών σε εργαστήριο, κυρίως eau de toilette, γαλακτώματα, αφρόλουτρα, κρέμες και σειρά καλλυντικών σε μεγάλη ποικιλία αρωμάτων.

• Εισαγωγή και εμπορία πρώτων υλών και αρωμάτων καλλυντικών, αιθέριων ελαίων (essence), και αρωμάτων σαπωνοποιίας, κεριών κλπ. Υπάρχει ετοιμοπαράδοτη μεγάλη ποικιλία αρωμάτων.

Χρησιμοποιούνται γαλλικές πρώτες ύλες, εγκεκριμένες από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα ενώ τα προϊόντα μας πληρούν όλες τις προδιαγραφές και διαθέτουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Η πώληση είναι χονδρική και λιανική στην έδρα της εταιρείας. Επίσης εξοπλίζονται πανελλαδικά καταστήματα καλλυντικών και ειδών δώρου.

Η εταιρεία μας με 100 και πλέον χρόνια ζωής είναι ένα από τα ελάχιστα παραδοσιακά αρωματοπωλεία στην Ελλάδα, με πώληση αρωμάτων εξαιρετικής ποιότητας.

~

Έγραψαν για εμάς